Zwerfvuilactie op zaterdagvoormiddag 18 april - organisator Pullmaflex

Wanneer: 
18/04/2020

Pullmaflex Benelux N.V. is dochter van de amerikaanse groep Leggett & Platt, en voor ons bedrijf is respect voor het milieu en de schatten van planeet aarde een absolute prioriteit.

Dit vertaalt zich onder het “ECO initiative” programma waaraan alle dochterondernemingen wereldwijd deelnemen.

Onder dit programma lopen ook jaarlijks in onze plant in Wevelgem een aantal initiatieven.

 

Zo houden we op zaterdag 18 april onze jaarlijkse “Lenteschoonmaak”, waarbij wij samenwerken met “Mooimakers.be” die dan instaat voor logistieke ondersteuning (via de gemeente).

 

In werkelijkheid komen we met vrijwillige werknemers (eventueel versterkt door familie en vrienden) samen in de voormiddag (9.30 bvb) om een paar uur zwerfvuil te verzamelen in de straten om en rond Pullmaflex. Wegens het gevaar op de Kortrijkstraat doen we dat meestal enkel voor ons bedrijf aan beide kanten en verder op de industriezone in de Vlamingstraat en zijstraten.

Uiteraard afhankelijk van het aantal mensen die er aan deelnemen.

Rond de middag houden we het voor bekeken en voorzien we een hapje en een drankje voor de versterking van de maag en om een babbeltje te doen.

 

Bij deze wil ik nagaan of er collega-bedrijven van BLeie interesse hebben om eenzelfde oproep bij hun personeel te doen.

Indien er breder draagvlak zou zijn, dan kunnen we misschien samenwerken en zo over een groter gebied het zwerfvuil aanpakken.

En misschien via BLeie de pers uitnodigen om zo wat publieke aandacht te verkrijgen ……

 

Dit is zeker geen verplichting, deze oproep is enkel bedoeld voor bedrijven met mensen met een echt hart voor het milieu, die via deze kleine bijdrage toch iets willen doen.

We zeggen allemaal dat het een druppel op een hete plaat is, maar elke druppel is heel belangrijk. De zee is ook gemaakt uit veel druppels water!

 

Mag ik vragen dat geïnteresseerde collega-bedrijven tegen 20 februari 2020 contact opnemen met Carine (carine.eeckhout@leiedal.be)?

Naargelang de opkomst zullen we dan een plan voorstellen, en in overleg met BLeie wordt gezorgd voor de nodige ondersteuning en promotie.

Uiteraard zullen we de onmiddellijke zone rond ieder deelnemend bedrijf opnemen in ons plan!

Het precieze aantal deelnemers, dat zouden we dan proberen te weten tegen midden maart, maar ondertussen kunnen de deelnemende bedrijven reclame maken onder het personeel.

Dank bij voorbaat om hierover eens na te denken.

 

Stefaan Deceuninck

Plant Manager

 

L&P Wevelgem

Pullmaflex Benelux N.V.