Zoek een carpoolpartner

BLeie vzw is begaan met mobiliteit en milieu, en wenst dan ook mee te denken en te werken aan een oplossing voor het dagelijkse fileprobleem. Via verschillende kanalen werd u reeds geïnformeerd over ons lobbywerk in het kader van de studie rond de herinrichting van de N8.

 

Maar we kunnen méér doen! Ook het stimuleren van duurzame mobiliteit is één van de middelen om zelf te bouwen aan een betere verkeersdoorstroming. Zo is, met meer dan 1700 actieve werknemers op Wevelgem-Zuid, het delen van de wagen, voor het woon-werkverkeer, met collega-werknemers op Wevelgem-Zuid één van de meest voor de hand liggende oplossingen. Dankzij de medewerking van Taxistop, kunnen wij met onze carpoolactie een praktische dienstverlening aanbieden naar de werknemers toe.

 

Hier vind je alvast een 5-tal goede redenen om te carpoolen!

1  Besparing

Het is evident: door te carpoolen bespaar je geld omdat de kosten worden gedeeld. In ruil voor de reis, betaalt elke passagier een financiële vergoeding aan de chauffeur. De prijs die door Taxistop wordt geadviseerd, is 0,08 €/km (indien er door de chauffeur geen omweg gemaakt moet worden). Bekijk snel jouw mogelijke voordeel op http://www.togethertowork.be/nld/financieel/index.html.

2  Mobiliteit

Iedereen tewerkgesteld op Wevelgem-Zuid ondergaat regelmatig de problemen van de verkeerscongestie op de N8. Dit leidt voor ons allen rechtstreeks of onrechtstreeks tot stress, ongelukken, lawaai, vervuiling, enz... Maar hoe meer we carpoolen, hoe minder problematisch de files zullen worden. Een garantie dus voor minder stress op het werk.

3  Gezelligheid

Je kan ’s ochtends rustig wakker worden door te keuvelen met je carpoolpartners. Eens je op je werk toekomt, ben je klaar om er in te vliegen. En ’s avonds kan je in de wagen rustig stoom aflaten door de belevenissen van je dag te delen met je medepassagiers. Eens je thuis bent, is de knop volledig omgedraaid en ben je voor de volle 100% huisgenoot.
 

Als passagier kan je in de wagen ook rustig enkele dossiers doornemen of zelfs op je laptop werken. Wil je je werkdag nog wat uitstellen, dan is de krant of een boek natuurlijk ook een goede optie.

4  Ecologie

De minst vervuilende kilometer is de kilometer die je niet rijdt! Door te carpoolen lever je dus een belangrijke bijdrage aan het milieu.

5  Flexibiliteit

Carpoolen biedt meer soepelheid dan je zou denken!

  • Carpoolen hoef je niet elke dag te doen. Je kiest zelf wanneer je wil: dagelijks, 3 keer per week, 1 keer per week, of zelfs minder, of gewoon om het eens uit te testen.
  • Daarnaast zijn er ook verschillende manieren om te carpoolen. Je kan het hele woon-werktraject afleggen al carpoolend, maar je kan ook vanaf een bepaalde plaats carpoolen naar het werk.
  • Tenslotte kan je ook om beurt rijden, de ene week rijd je als passagier mee en de andere week ben je zelf de chauffeur. Dan hoef je helemaal geen vergoeding meer te betalen of te vragen, maar jouw kosten worden sowieso gehalveerd.

 

Zoek nu een partner!

 

Taxistop heeft voor elke zoekende carpooler een databank en webapplicatie ontwikkeld die alle carpoolers in België samenbrengt nl. carpoolplaza. Deze toepassing biedt je een handige zoekfunctie om snel en eenvoudig een collega vinden om mee te carpoolen. Op basis van de ingevulde gegevens wordt de databank doorzocht naar carpoolpartners die geheel of gedeeltelijk hetzelfde traject afleggen.

 

Het registreren is snel, eenvoudig en gratis. De enigste vereiste is het hebben van een eigen e-mailadres. Je kan deze toepassing, indien gewenst, ook eerst eens uittesten. De applicatie laat verder heel wat flexibiliteit toe, waarbij ook rekening gehouden wordt met onregelmatige werkroosters. Je kan ook aangeven of je wenst te carpoolen als passagier of chauffeur (of beide). De vele mogelijkheden van carpoolplaza vind je op http://www.carpool.be/rvl/particulieren/partners/index.shtml.

 

Is er bij de inschrijving geen partner gevonden? Weet dat jouw gegevens regelmatig worden ‘gematcht’ met de gegevens van geïnteresseerde of reeds actieve carpoolers. Elke deelnemer zal bij een ‘matching’ automatisch op de hoogte worden gebracht met een lijst van mogelijke carpoolpartners.

 

Je start je inschrijving via www.carpoolplaza.be. Op deze site is ook alle informatie over carpoolen voorhanden. Klik hier om een beknopte handleiding te downloaden.