Situering en Ligging

Situering

Het regionale bedrijventerrein Wevelgem-Zuid is één van de grootste bedrijventerreinen van het arrondissement Kortrijk. Het werd in de jaren 70 aangelegd door de Intercommunale en heeft een bruto oppervlakte van 73,4 hectare. Op vandaag telt het terrein een 100-tal bedrijven.

Bedrijven uit de verwerkende industriële sector kenmerken Wevelgem-Zuid. De strook langs de Leie, ongeveer 5 hectare groot, huisvest een aantal watergebonden bedrijven. Wevelgem-Zuid is zeer belangrijk voor de regio omwille van de grote omvang aan werkgelegenheid die hier gecreëerd wordt.

Ook is er op het terrein een bedrijvencentrum aanwezig, één van de eerste realisaties op vlaams niveau en vrij recent volledig gerenoveerd.

Ligging

Het bedrijventerrein Wevelgem-Zuid ligt ten zuidwesten van Kortrijk, op een afstand van ongeveer 5 km van het stadscentrum van Kortrijk. 

Wevelgem-Zuid wordt gekenmerkt door een goede verbinding met de A17, door de ligging op 350 meter van de oprit van deze autosnelweg. Op 3,5 km ten zuiden van het bedrijventerrein komt men via de A17 aan de verkeerswisselaar A17-E17 wat een snelle verbinding betekent van het bedrijventerrein met de E17. Op 1,5 km ten oosten van het bedrijventerrein bevindt zich een op- en afrit van de R8, de ring rond Kortrijk.